+45 32 57 33 16

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Ingen ventetid på konsultationer og/eller behandling

Kontakt os:
+45 32 57 33 16

info[at]storkklinik.dk

Her kan du udfylde den elektroniske journal.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Kvinder over 40 år

Et stigende antal af kvinder får børn, når de er 40 år eller mere. Nogle har ventet på den rette, som de gerne ville have ét barn med – uden det er lykkedes. Nogle har haft fokus på karriere og udlevet andre drømme og mål og har dermed udskud ønsket om at få barn. Andre har måske været plaget af sygdom eller infertilitet og har måske været i behandling i en kortere eller længere periode. Samtidig er der en generel tendens i tiden til at kvinder venter med at få børn til, de har uddannelse og karriere på plads og måske har fundet den rette. 

40+ og risikoen for infertilitet

Jo ældre du bliver, desto sværere er det at blive gravid. Fertiliteten daler kraftigt, når kvinder passerer 35 år og når slutningen af 30’erne. Derfor ved vi, at der er en øget risiko for infertilitet, når du som kvinde passerer 40 år, og at det ofte vil kræve en mere kompleks behandling for at opnå graviditet.

Ønsker du at få barn, er det derfor vigtigt, at du får foretaget en fertilitetsudredning og får en lægefaglig vurdering af, om det er muligt at blive gravid. Det vil spare dig for masser af unødig tid, at du kommer i den rette behandling fra dag 1. Alt det kan vi rådgive om og hjælpe med her på klinikken.

Heldigvis har vi på StorkKlinik stor erfaring og ekspertise i at hjælpe kvinder, der kommer, når de har passeret 40 år. Nye behandlingsmetoder gør også, at vi i dag kan hjælpe langt flere kvinde end for 10 år siden. Vi tilbyder alle typer af behandling – herunder også ægdonation.

Hurtigt i gang – ingen ventetid 

Som kvinde kan du få hjælp til fertilitetsbehandling i det offentlige, indtil du fylder 40 år, mens vi på StorkKlinik kan tilbyde fertilitetsbehandling, indtil du fylder 46 år. Når du er kvinde på 40 år eller mere, er den tid, der går, vigtig – ikke mindst fordi det ofte vil tage længere tid at blive gravid. Bare på et år kan fertiliteten falde drastisk. Derfor bør vi udnytte tiden optimalt.

Fordelen ved at komme hos os, når du er 40 år eller mere, er, at du kan komme til med det samme. På StorkKlinik har vi ingen ventetid. Samtidig har vi åbent 365 dage om året. Det betyder, at du kan komme til, når det passer med din cyklus. Det kan forekomme, at du af andre årsager kan være nødsaget til at vente, da behandlingen ikke vil være optimal. På StorkKlinik har vi dog skabt nogle rammer, der gør, at vi står klar, når du og din krop er klar til behandling. 

Når du skal udvælge donorsæd

Er du 40 år eller mere, og er du single eller lesbisk, er du afhængig af at benytte donorsæd. Det at udvælge donorsæd er for mange en helt særlig proces, som også vækker mange tanker og følelser. På StorkKlinik benytter stort set alle kvinder donorsæd. Samtidig har vi en tæt dialog og et godt samarbejde med sædbankerne. Det gør, at vi har en stor ekspertise og viden om processen. Vi kan derfor forberede dig på de valg, du står over for, når du skal vælge donorsæd.

I den indledende dialog vil vi tage hul på nogle af de vigtigste spørgsmål, du bør overveje, og som du uundgåeligt vil blive stillet over for senere. Det kan f.eks. være, hvad du vil fortælle dit barn? Hvad ønsker du, dit barn skal vide om donor? Og hvad fortæller du omverdenen, hvis du bliver gravid med donorsæd som 40-årig eller mere? 

Stort netværk af kvinder med donorbørn

Når du kommer i fertilitetsbehandling på StorkKlinik, er du langt fra den eneste kvinde på 40 år eller mere. Du vil opleve, at her kommer mange andre kvinder, som er i præcis samme situation og livsfase som dig. Her kan det være en fordel for dig, at StorkKlinik har skabt et stærkt netværk blandt kvinderne, som i årenes løb er kommet på klinikken.

Siden 2006 har StorkKlinik hvert år fejret børnene. Det sker på det årlige Storketræf i København. Storketræf er efterhånden blevet et tilløbsstykke for donorbørn og deres mødre. Her kan du blive en del af et helt særligt fællesskab, hvor der også er mange andre kvinder på 40 år eller mere, og for donorbørnene er det en helt særlig oplevelse at opdage, at der findes mange andre familier, der ligner deres. Vi ser ofte, at der opstår venskaber på kryds og tværs, fordi I har det til fælles, at I er blevet forældre i en senere alder end andre kvinder. 

Hjemligt og rart miljø

For langt de fleste af de kvinder, som kommer på StorkKlinik, er det helt essentielt ikke at træde ind et sted, som minder dem om et hospital. De føler sig ikke syge, fordi de kommer i fertilitetsbehandling, når de er fyldt 40 år eller mere.  

Det skal tværtimod være en god oplevelse at skabe et barn – også selv om det ikke er på den naturlige måde. På StorkKlinik gør vi meget ud af at byde dig inden for i hjemlige rammer. Vi har skabt små loungemiljøer, puder, tæpper og med fotos af børnene. For at skabe et hjemligt miljø er vores behandlingstuer også indrettet vidt forskelligt med sofaer og møbler. Det betyder også, at du altid får enestue og tid til at hvile efter behandling. Det giver dig samtidig mulighed for at have en nær veninde eller et familiemedlem hos dig under behandlingen.

Vi ved, at rammerne og den tryghed, kvinderne oplever gør, at mange vender tilbage sammen med deres børn, fordi det er vigtigt for dem at vise børnene, hvor de blev skabt – måske oven i købet vise dem den specifikke behandlingsstue, hvor de selv var i behandling, da det lykkedes at blive gravid.

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Kontakt os:
✉ info[at]storkklinik.dk
☎ +45 32 57 33 16

Vi glæder os til at høre fra dig!