+45 32 57 33 16

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Ingen ventetid på konsultationer og/eller behandling

Kontakt os:
+45 32 57 33 16

info[at]storkklinik.dk

Her kan du udfylde den elektroniske journal.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Forældre som single

Flere og flere kvinder vælger at få børn som single. Fælles for mange singlekvinder er, at de rigtig gerne ville have haft én at få barn med. Mange har derfor ventet på at finde den rette at stifte familie med – uden det er lykkedes. Og mange står med spørgsmålet: Hvor længe tør jeg vente?

Når singlekvinder nærmer sig 40 år

Når du som kvinde passerer 35 år, begynder fertiliteten at falde drastisk. Ønsker du at få barn, er det derfor vigtigt, at du overvejer, hvad du vil gøre i det tilfælde, du ikke møder den rette inden for nærmeste fremtid. 

Mange singlekvinder i slutningen af 30’erne vælger derfor at forfølge drømmen om at få barn alene, hvis de vil nå at blive forældre til ønskebarnet. Så må en eventuel partner komme senere.

StorkKlinik – uventet hjælp til singlekvinder

StorkKlinik har vi siden 1999 hjulpet enlige kvinder fra hele Norden og Europa, som ønsker at blive forældre som single. StorkKlinik blev i sin tid åbnet af jordemoder Nina Stork, fordi hun ønskede at gøre det muligt for enlige og lesbiske at blive mødre i en tid, hvor dansk lovgivning ikke tillod, at læger inseminerede kvinder, som ikke var gift eller samlevende med en mand. 

Nina Stork valgte derfor at hjælpe enlige kvinder til at blive forældre. Den særlige historie bag klinikken gør, at StorkKlinik siden har haft fokus på at hjælpe singlekvinder med at blive forældre. Du vil derfor opleve, at der kommer mange andre singlekvinder, som er i præcis samme situation og livsfase som dig. 

Hyggelige og trygge rammer

Når vi taler med kvinder, som skal i fertilitetsbehandling, er det vigtigt for dem, at de ikke får følelsen at være patient. Du er jo ikke syg, fordi du ikke kan skabe et barn alene.

På StorkKlinik gør vi netop meget ud af at etablere et rart og hjemligt miljø, hvor du føler dig velkommen og i trygge hænder, fra du træder ind af døren. Vi sørger for, at du møder ansigter, du kender. Samtidig har vi indrettet klinikken med små hyggelige loungemiljøer og puder, storkebamser til børn, bøger henvendt til dig som single samt masser billeder af børn, som er skabt på klinikken. Vi har også et stort verdenskort, hvor nåle markerer, hvor kvinder, der besøger klinikken, kommer fra. For dig, som er single, har vi også en opslagstavle, hvor du kan møde andre kvinder. 

Når du er i behandling på klinikken får du enestue, hvor du kan hvile efter behandling. På alle stuer er der små loungemiljøer. Det giver også god mulighed for at have en ven eller et familiemedlem med under behandlingen.

Når du skal vælge donor

StorkKlinik har vi mange års erfaring i at rådgive og hjælpe dig, når det gælder valget af donorsæd. Vi har et tæt samarbejde med sædbankerne, og langt de fleste kvinder, som kommer på klinikken, benytter donorsæd. Derfor kan vi rådgive dig som single, om de valgmuligheder du har, når det gælder brugen af donorsæd. 

Det at benytte donorsæd til at blive forældre efterlader dig med nye spørgsmål, du skal tage stilling til. Du bør for eksempel overveje, hvordan du fortæller dit barn, at det er blevet til via en donor? Hvad fortæller du til din familie, venner og bekendte? Hvad fortæller du pædagogerne i børnehaven eller lærerne på skolen? 

I den indledende samtale på klinikken vil vi tage hul på nogle af disse spørgsmål. Disse og andre spørgsmål vil du måske sidenhen vende med andre singlemødre på f.eks. Storketræf.

Netværk for singler og donorbørn

Når du bliver forældre som single via StorkKlinik, får du også muligheden for at få et netværk af andre singlemødre, som har taget samme valg som dig. Siden 2006 har vi hvert år fejret børnene på det årlige Storketræf i København. Storketræf er blevet et tilløbsstykke for donorbørn og deres mødre. Her er et helt særligt fællesskab, og for børnene er det en stor oplevelse af opdage, at de ikke er alene. Der findes mange alternative familieformer. Som singleforældre får du netop muligheden for at møde andre i præcis samme situation som dig, og vi ser ofte, at der opstår venskaber og relationer på kryds og tværs, fordi I har det til fælles, at I har valgt at blive forældre som single.  

Hvert år i december ønsker vi alle donorbørn og deres mødre god jul på StorkKlinik. Her er også en helt særlig mulighed for at julehygge sammen og netværke for store og små. Julearrangementet på klinikken er også en unik mulighed for at vise dit barn, hvor det er blevet til. Det ved vi betyder meget for mange singlemødre og deres børn.

Mange singlemødre vælger også at følge StorkKlinik på Facebook eller Instagram, hvor vi ofte deler fotos og små historier. 

Bøger for singlemøder og donorbørn

På StorkKlinik formidler vi gerne bøger for singlekvinder og donorbørn. Du kan f.eks. få gang i snakken med dit barn ved at læse bøgerne om Karla, skrevet af singlemor Pia Olsen og hendes datter af samme navn, Karla Elena Olsen.  Bøgerne handler netop om Kara selv og hendes egen oplevelse af det at være donorbarn uden far. 

Bøgerne kan købes på StorkKlinik.„Hvor er Karlas far?“


„Karla ønsker sig en far“


„Karla leger ’mor og børn“


„Karla har en strømpetyv i familien“


„Mor uden far“


„Alene om opdragelsen - familie uden far“

Forældre som single til donorbarn i skole

I disse år ser vi, at flere og flere donorbørn af enlige og lesbiske starter i skole. I samarbejde med European Sperm Bank har StorkKlinik lavet nogle brochurer med gode råd til dig, der er forældre som single til et donorbarn samt til dit barns pædagoger og lærere. 

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Kontakt os:
✉ info[at]storkklinik.dk
☎ +45 32 57 33 16

Vi glæder os til at høre fra dig!