+45 32 57 33 16

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Ingen ventetid på konsultationer og/eller behandling

Kontakt os:
+45 32 57 33 16

info[at]storkklinik.dk

Her kan du udfylde den elektroniske journal.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Forældre med donorbarn

Forældre med donorbarn - at blive forældre til et donorbarn

Hvilken historie vil du gerne fortælle dit barn? Hvornår vil du fortælle at det er donorbarn? Og hvad vil du fortælle omverdenen – ikke mindst pædagoger og lærere? Det er nogle af de spørgsmål vi taler hul på, når vi på StorkKlinik møder kvinder, der ønsker at få barn ved hjælp af en sæddonor.   

Det at blive forældre til et donorbarn er en proces, som vækker mange tanker og følelser – ikke bare når det gælder donorvalg, men også – og nok i endnu højere grad – når barnet er kommet til verden. Donorbørn har helt naturlig mange spørgsmål: Hvem er min far? Hvorfor har jeg ingen far? … Det samme har omverdenen. 

På StorkKlinik har vi specialiseret os i at hjælpe enlige og lesbiske par til at blive forældre via sæddonation. Vi kender hele forløbet, og vi har gennem årene opbygget stor erfaring – ikke alene om processen og de tanker, som opstår, når du skal vælge donor, men vi har også fulgt mange familier sidenhen og set børnene vokse op. 

Så overvejer du at blive forældre via donorsæd, så finder du på StorkKlinik stor erfaring og ekspertise. Du har også mulighed for at blive en del af et netværk af forældre med donorbørn.

Netværk af donorbørn

Efterhånden som flere og flere donorbørn er kommet til verden via hjælp fra StorkKlinik, opstod behovet for at skabe et netværk blandt forældrene med donorbørn. Siden 2006 har StorkKlinik derfor hvert år stået bag det årlige Storketræf hvor donorbørn af enlige og lesbiske kvinder mødes

Det er en kæmpe oplevelse for donorbørnene at møde andre donorbørn og ikke mindst se, at der er mange alternative familieformer. For forældrene med donorbarn er det en god mulighed for at tale med sit barn og for at møde andre, som har samme udgangspunkt og historie som dem selv. Her opstår ofte nye relationer og venskaber på kryds og tværs. 

Storketræf er efterhånden blevet et tilløbsstykke for forældre med donorbørn fra primært Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrig, og Schweiz. Derfor har vi nu også lavet et julearrangement, hvor for forældre og donorbørn, som kan ses og mødes og ønske hinanden god jul på klinikken.

Interview: Lesbisk par med donorbarn

De bedste til at fortælle om det at være forældre til et donorbarn, er dem, der står i det selv. StorkKlinik har interviewet det lesbiske par Anja og Gro Hammerseng-Edin fra Norge om deres oplevelser og erfaring med at blive forældre til deres donorbarn Mio. Se video og lyt til podcast.

Donorbørn i skole

Der er +20.000 donorbørn i Danmark. Der er undfanget donorbørn i mange år, dog især siden midten af 1980'erne. I disse år nærmer flere og flere donorbørn sig skolealderen. 

StorkKlinik har i samarbejde med European Sperm Bank udarbejder noget materiale til forældre med donorbørn, lærere og pædagoger. Folderne bygger på vores viden og erfaringer samt indsamling af gode råd hos forældre med donorbørn. 

Donorbarn klar til skolestart

Hvordan forbereder man sig som forældre til et donorbarn, når ens barn skal starte i skole? Denne folder sætter fokus på de familier, hvor der ikke er en far i hjemmet, da det er de yngste skolebørn, som møder flest spørgsmål omkring det at være donorbarn. I folderen kan du som forældre hente råd til, hvordan du kan forberede dig, hvad du kan tale med dit donorbarn om, og hvad du eventuelt skal fortælle lærere og pædagoger. 

Hent folder her

Donorbarn i klassen

Folderen skal bidrage med viden om, hvad det vil sige at være donorbarn og kan bruges som inspiration til skole-hjem samarbejdet og undervisningen.

Hent folder her

inspiration til bøger om emnet på vores inspirationsside.

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Kontakt os:
✉ info[at]storkklinik.dk
☎ +45 32 57 33 16

Vi glæder os til at høre fra dig!