Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Ingen ventetid på konsultationer og/eller behandling

Kontakt os:
+45 32 57 33 16

info[at]storkklinik.dk

Her kan du udfylde den elektroniske journal.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Intrauterin insemination (IUI): Kunstig befrugtning for enlige kvinder og lesbiske par

Vi ønsker at gøre insemination (kaldes også intrauterin insemination eller IUI) til en behagelig og afslappet oplevelse for enlige og lesbiske par, hvor der er tilstrækkelig tid. Vi regner med en time til samtale, behandling og den efterfølgende hvile.

Insemination på StorkKlinik i København – Befrugtning i en hyggelig, intim atmosfære

Dit team hos StorkKlinik anser det for meget vigtigt for befrugtningen, at der hersker en rolig atmosfære. Hjerte og hjerne skal gå hånd i hånd, inden du igen vender tilbage til din hektiske hverdag. Derfor anbefaler vi altid kvinden at tage den med ro og slappe af i en halv time efter inseminationen. Med en harmonisk atmosfære, levende lys og mulighed for at lytte til musik forsøger vi at skabe de rigtige rammer for enlige og lesbiske par.

Vi ser os derfor ikke blot som en fertilitetsklinik, men også som et mødested for enlige og lesbiske kvinder, der holder på deres ret til fertilitetsbehandling. Derfor er det vigtigt for os, at du oplever inseminationen som behagelig, og at du føler dig i trygge hænder hos os.

Undersøgelsesbriksene i vores klinik i København er formet efter kroppen, og de er ekstra brede, så du ligger behageligt. Der er naturligvis også plads til din partner, hvis I ønsker at slappe af sammen efter inseminationen. I stedet for den sædvanlige bøjle er vores undersøgelsesbrikse udstyret med støttekiler til fødderne. Det betyder, at du så at sige har fast grund under fødderne under inseminationen, og hos langt de fleste kvinder fjerner det den følelse af hjælpeløshed, som nemt opstår i den traditionelle stilling ved en gynækologisk undersøgelse.

For at gøre en lang historie kort: Inseminationsforløbet afhænger helt af dine ønsker og forventninger.

Se een af vores inseminations stuer klik her

Klargøring af donorsæden

Nogle timer før din ankomst behandles donorsæden med henblik på at fjerne mandlige hormoner, bakterier, døde celler osv. Ved at rense sæden på denne måde sikrer vi, at kun de bedste og mest bevægelige sædceller indføres i livmoderen.

Som nævnt forsøger vi at skabe en fortrolig og afslappet ramme for inseminationen i vores klinik i København. Hertil hører også, at vi udførligt forklarer dig og din partner hvert eneste trin.

Inseminationen tager kun nogle få sekunder. Donorsæden indføres i livmoderen via et tyndt kateter under ægløsningen.

Du vil opleve, at vi anvender en meget skånsom inseminationsteknik, som også er velegnet til kvinder, der normalt har problemer med gynækologiske undersøgelser.

Efter inseminationen – Hvad skal enlige og lesbiske par være opmærksomme på?

I dagene efter inseminationen kan der opstå helt normale reaktioner i kroppen. Især hvis du er enlig kvinde, er det derfor vigtigt, at du bevarer roen. Hvis I er et lesbisk par, der har valgt insemination, er det vigtigt, at det ikke kun er dig, men også din partner, der kender kvindekroppens normale reaktion på behandlingen.

Kvindekroppens normale reaktion efter inseminationen:

  • Den første dag kan der komme lidt „væske“ ud af skeden. Det er resterne af den specielle gel, som vi anvender til inseminationen i StorkKlinik i København. Ved kropstemperatur bliver denne gel meget flydende.
  • Der kan forekomme let blødning. Hos nogle kvinder er slimhinden ved livmodermunden meget følsom og kan nemt begynde at bløde efter berøring. Kateteret kan irritere eller ridse livmoderhalsen let, hvilket kan forårsage en lille blødning. Blødningen er dog normalt så begrænset, at du kun behøver at bruge trusseindlæg. Denne blødning er helt ufarlig og har ingen indvirkning på dine chancer for at blive gravid.
  • Menstruationslignende smerter: Ved inseminationen indsprøjtes ca. 0,5 ml næringsmedie med sædcellerne. Livmoderen kan af og til reagere på denne uvante tilførsel af væske ved at trække sig sammen. Derfor oplever nogle kvinder menstruationslignende smerter, som imidlertid ikke har nogen indvirkning på dine chancer for at blive gravid.

Insemination i Danmark: Enlige og lesbiske par skal igennem følgende test

Lovbestemmelser om insemination i Danmark

I henhold til dansk lovgivning skal de originale laboratorieundersøgelser være klar inden inseminationen. I henhold til loven er du forpligtet til at sikre, at vi har modtaget og kan godkende resultaterne af dine laboratorieundersøgelser. Du bedes derfor kontakte os telefonisk eller pr. e-mail før inseminationsdatoen. Resultaterne af laboratorieundersøgelserne for hepatitis B (HBsAG og Anti-HBc), hepatitis C samt HIV må være op til to år gamle, men skal komme fra et ISO-certificeret laboratorium.

Hvis sæden, der anvendes ved din behandling, ikke stammer fra en sædbank, skal den mand, som du har modtaget donorsæden fra, indlevere de samme laboratorieprøver som dig til os. Disse skal ligeledes stamme fra et ISO-certificeret laboratorium.

StorkKlinik i København anbefaler desuden følgende til inseminationen:

  • Undersøgelse af en blodprøve for rubella-antistoffer for at bestemme, om du har haft eller er vaccineret mod røde hunde. Hvis du ikke er immun over for denne sygdom, anbefaler vi vaccination før inseminationen, da røde hunde under svangerskabet kan skade fosteret alvorligt. Efter MFR-vaccinationen skal du imidlertid vente 1 måned, før behandlingen kan påbegyndes.
  • Bestemmelse af værdierne for FSH, LH, østradiol, AMH, prolaktin og TSH ved hjælp af en blodprøve fra 2. eller 3. cyklusdag.

Hvis du har haft infektion i livmoderen eller æggelederne, eller du har haft en klamydiainfektion eller gonoré, kan dine æggeledere være sammenklistrede, så sæd og æg ikke kan trænge ind. Da denne infektion også kan være uden symptomer, anbefaler vi, at du bliver undersøgt af en gynækolog før inseminationen for at vurdere sandsynligheden for en graviditet ved hjælp af inseminationen.

MRSA (Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus)

Hvis din sygdomshistorik omfatter et positivt MRSA-undersøgelsesresultat, skal du indlevere mindst tre MRSA-skrab med negativt undersøgelsesresultat, som alle er taget efter MRSA-behandling er afsluttet. Det sidste skrab må tidligst være taget seks måneder efter afslutning af behandlingen.

Hvis du inden for de seneste seks måneder har haft kontakt med en MRSA-positiv person eller er blevet behandlet på et hospital uden for Skandinavien, vurderes smittefaren og dermed muligheden for behandling af vores læger i StorkKlinik.

Bivirkninger ved inseminationen: Hvornår skal du søge læge?

I nedenstående tilfælde er det meget vigtigt, at du søger læge:

  • Kraftig, tiltagende blødning
  • Feber
  • Tiltagende ildelugtende udflåd

Søg også straks læge, hvis du bliver svimmel, får åndenød eller rødmen i huden, da dette kan være tegn på en allergisk reaktion.

Undlad at tage karbad eller gå i svømmehallen i de første 24 timer efter inseminationen, da dette er forbundet med en lille infektionsrisiko. Andre foranstaltninger er ikke nødvendige – du skal blot leve så sundt og normalt som muligt. Dyrk sport som du plejer, gå på arbejde og lav ikke om på din livsstil.

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Kontakt os:
✉ info[at]storkklinik.dk
☎ +45 32 57 33 16

Vi glæder os til at høre fra dig!