+45 32 57 33 16

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Ingen ventetid på konsultationer og/eller behandling

Kontakt os:
+45 32 57 33 16

info[at]storkklinik.dk

Her kan du udfylde den elektroniske journal.

Vi glæder os til at høre fra dig!

StorkKlinik ønsker svar på SMEAR før behandling. Kan tages her på klinikken.

SMEAR - screening for livmoderhalskræft

StorkKlinik ønsker vi, at du bliver screenet med en celleprøve fra din livmoderhals (SMEAR), før du starter proces i klinikken, da vi gerne ser, at du ikke undervejs i processen står over for udfordringer, som kunne have været undgået. Formålet med en celleprøve fra livmoderhalsen er nemlig at diagnosticere forstadier (celleforandringer) til livmoderhalskræft, så man kan behandle evt. celleforandringer og dermed forebygge, at der dannes livmoderhalskræft. Man mener, at livmoderhalskræft udvikler sig gennem en række forstadier af stigende sværhedsgrad over flere år. I modsætning til lette celleforandringer, der ofte forsvinder spontant, udvikler svære celleforandringer sig hyppigere til endnu sværere celleforandringer og senere til livmoderhalskræft. 

Da forstadier til livmoderhalskræft som regel ikke giver nogen symptomer, opdages de først, når der tages en SMEAR - celleprøve fra livmoderhalsen. Der findes flere grader af unormale celler, og dét at have celleforandringer betyder ikke det samme som at have livmoderhalskræft. 

SMEAR tages ved en almindelig gynækologisk undersøgelse, hvor celleprøven fra livmoderhalsen tages med en lille blød børste. Det gør ikke ondt at få taget en celleprøve, men det kan være lidt ubehageligt. SMEAR-prøven sendes efterfølgende til videre undersøgelse for unormale celler. Normalt får man svar på undersøgelsen efter et par uger. Hvis celleprøven viser, at du har unormale celler eller lette celleforandringer, er det langt fra sikkert, at du har brug for behandling. I disse tilfælde vil du blive anbefalet en ny kontrol, hvorefter der tages stilling til det videre forløb.

Vi understreger, at celleforandringer, som kan ses ved en SMEAR-undersøgelse, på ingen måde er ensbetydende med livmoderhalskræft, men de skal altid udredes nærmere.

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Kontakt os:
✉ info[at]storkklinik.dk
☎ +45 32 57 33 16

Vi glæder os til at høre fra dig!