+45 32 57 33 16

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Ingen ventetid på konsultationer og/eller behandling

Kontakt os:
+45 32 57 33 16

info[at]storkklinik.dk

Her kan du udfylde den elektroniske journal.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Årsager til infertilitet

Årsagerne til ufrivillig barnløshed findes i gennemsnit i samme omfang hos manden og kvinden. For at øge chancerne for et godt behandlingsresultat får kvinden og manden lavet en fertilitetstest og kvinden behandles i de fleste tilfælde også, selvom det kun er manden, der har fertilitetsproblemer. Derfor kommer vi kort ind på de vigtigste elementer i cyklus. Denne beskrivelse skal medvirke til at øge forståelsen af de næste undersøgelsestrin og behandlingsmuligheder.

De vigtigste elementer i cyklus

Hormonpåvirkningen: De forskellige hormoner, som findes naturligt i kroppen påvirker ægudviklingen i æggestokken og medfører vækst af det æg, som vil kunne blive befrugtet.

Ovulation: Ved ægløsningen brister den modne follikel og frigiver ægget, der nu kan befrugtes. Ægget vandrer  igennem æggelederen, hvor det befrugtes og derefter ind i livmoderen, hvor det skal sætte sig fast. 

Befrugtning: Ved befrugtning trænger en sædcelle igennem æghinden. Derefter sammensmelter mandens og kvindens arveanlæg. Kvinden har ægløsning ca. midt i cyklus mellem 9. og 16. dag i menstruationscyklussen, men det kan være meget forskelligt fra kvinde til kvinde.

Implantation: Når det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderslimhinden, taler man om implantation. Først producerer det gule legeme (der hvor ægget er løsnet fra) og senere placenta hormonet progesteron, som er vigtigt for bevarelse af graviditeten.

Andre interessante emner for dig

Vi er klar til at hjælpe dig!

Du er velkommen til at kontakte os!

Åbningstider:
Man og tors  08:00 - 18:00
Tirs, ons, fre  08:00 - 16:00
Weekend og helligdage  08:30 - 15:00

Kontakt os:
✉ info[at]storkklinik.dk
☎ +45 32 57 33 16

Vi glæder os til at høre fra dig!